Halsbies Saldana

Dinsdag 2 mei. Het miezert een beetje hier in de kop van de Veluwe, maar ik zal vanochtend toch naar school moeten lopen om de fiets met de lekke band van Steven op te gaan halen. Natuurlijk had ik dit ook met de auto van Jan kunnen doen, maar een beetje beweging is nooit weg en dan kan ik gelijk een aantal kilometer lopen met de Pokomon Go app.

Het valt me op dat wanneer je lekker een stuk loopt, je zoveel van de natuur te zien krijgt. Het leven lijkt een stuk simpeler en kleiner en beleeft alles intenser wanneer je kiest voor de wandeling in plaats van de auto of de fiets. En ik vind dat eigenlijk wel iets. In 1.1/2 uur heb ik dus de fiets van Steven van school opgehaald en deze staat nu in de schuur te wachten totdat iemand (lees: mijn man) de band gaat plakken.

Spotify staat aan op de playlist Lazy Sunday Music en de strijkbout staat te wachten totdat ik de was van gisteren weg ga strijken. Ook liggen er geknipte jurkdelen van een jurk die voor Donna wordt. Deze worden zo dadelijk ook gestreken zodat ze klaar liggen voor mijn volgende project.

De halsbies van de Saldana jurk waar ik het gisteren over had, heb ik er gisteren aan het einde van de middag nog gepoogd eraan te zetten. En…. aan de verkeerde kant gestikt in plaats van aan de goede kant. En ook nog met de zaagtandsteek zodat lostornen nogal een klus was. Maar dat is inmiddels gebeurd en ik ga na de strijk eens even rustig verder met waar ik gebleven was.

IMG_1679

Hij zit er nu prima in. Geen vouwtjes of rimpels bij de punt. De rest van de bies kan er nu op, want ik heb eerst de punt gedaan. Morgen maar eens laten zien op de foto.

Wat ik nog meer wil laten zien is de blouse van Donna. Het is naar het patroon van Joey van Farbenmix. Ik heb er 4 stuks van gemaakt. Twee voor Donna en 2 voor Steven. Diegene die hieronder op de foto’s te zien is, is de laatste. Met een restje katoen van eeuwen geleden en een aanvulling in donkerblauw omdat ik niet genoeg had. Nu ik de foto’s online zet, zie ik dat één van de mouwtjes naar binnen gevouwen zit.

Na school lekker met de kids een kopje thee drinken met wat lekkers erbij.

En ik heb de jurk uiteindelijk afgemaakt en gepast. Donna wilde zich wel opwerpen om foto’s te maken. We hebben samen besloten dat de jurk inderdaad kort gaat worden. Jurk ligt nu op de grote tafel om ingekort te worden. Hieronder de foto’s met lange maxi jurk.

IMG_1691

IMG_1693

Advertenties

2 gedachten over “Halsbies Saldana

 1. Zie je wel van de natuur als je Pokemons aan het vangen bent, haha? Alle gekheid op een stokje, mee eens, wandelen doet een mens goed.

  Wat vind je niet leuk aan de lange jurk? Ik vind het wel wat hebben hoor!
  Dank voor het schrijven over de Saldana. Ik kwam m ook op een ander blog tegen en heb het tijdschrift ook gekocht inmiddels.

  Like

  1. Pokomons vangen kun je alleen wanneer je voldoende balletjes hebt. En die heb ik dus niet 😬. Maar eitjes uitbroeden door kilometers te lopen lukt me wel. En dus heb ik tijd en aandacht voor de natuur.

   En Sew Sew Def Magazine is inderdaad de moeite waard tot nu toe. Voor manlief staat er ook wat leuks in en dat vind ik ook belangrijk. De mei uitgave is ook interessant met de zwemkleding.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s