Sushi workshop

18 mei 2017. Het was al vroeg op weg vandaag richting Utrecht. Ik ging wat leuks doen met mijn zusje. Al een tijdje hebben we het erover gehad. Een sushi cursus als gezin of met z’n tweeën. Anne en ik besloten op zoek te gaan op internet naar een leuke en leerzame sushi workshop en deze vonden we op TeesT Culinaire opleidingen. Een wat duurdere maar meer informatieve workshop die de hele dag duurt. Vandaag 17 mei 2017 was het dan zover. Anne vanuit Etten-Leur en ik vanuit Hattemerbroek. Door de regen was het kneiterdruk op de weg en waren we bijna te laat (ondanks dat we ruim op tijd waren vertrokken).

We werden ontvangen bij Yama Products met koffie en een klein lekkernijtje en na het inleidende gesprek van Robert Verweij van TeesT, nam Arjan Siemerink van Yama Foods het over van hem. Tesamen met een collega van wie ik de naam helaas ben vergeten, hebben ze een fantastische workshop gegeven waarbij we alles te weten kwamen over sushi rijst, umami, dashi, kombu, miso, vissoorten die rauw gegeten kunnen worden en hoe je ze fileert en snijdt. Daarna tijd voor de lunch: een heerlijke miso soep vol met allerlei pure ingrediënten en de zelf gesneden zalm van de buik.

Na de lunch was het tijd om aan de sushivormen te beginnen. Eerst de Nigiri = een klein bolletje rijst dat je met je vingers en handpalm vormt met daarbovenop (meestal) een stukje speciaal gesneden rauwe vis. Vooral dat snijden van de plakken vis is een kunstje op zich. Dan de Maki = een dunne rol van rijst met nori (zeewier) aan de buitenkant en in het midden van de rol  1 sushi ingrediënt. Daarna de uramaki = sushi die zo is gerold, dat de rijst aan de buitenkant zit; ook wel inside out genoemd. En de allerlaatste vorm was de Futomaki = een rol van rijst met Nori (zeewier) aan de buitenkant en in het midden van de rol meerdere sushi ingrediënten.

De kwaliteit van de producten die je gebruikt is van het hoogste niveau. Japan staat erom bekend dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.

Een zeer geslaagde workshop waarbij we ruim voldoende filmmateriaal hebben gemaakt om alles nog eens na te kijken wanneer we wat zijn vergeten. Na afloop hebben we een goodie bag meegekregen en een getuigschrift. Dat wordt dus flink oefenen de komende weken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s