Imova naaicursus

imageimageimageimage

Een tijd geleden heb ik een Imova cursus op de kop getikt bij een kringloopwinkel in Zwolle. Helemaal leuk. Bij het zoeken naar meer info over deze cursus kwam ik erachter dat de uitgave vermoedelijk stamt van rond 1950. Heel netjes wordt de lezer ook met U aangesproken. Deze vereenvoudigde knip- en naaicursus bestaat uit 32 lessen, waarbij ik alleen les 4 mis.

Les 1 bevat alle informatie over de benodigdheden, te weten: lange liniaal, driehoek, zachte gum, centimeter, potlood, patronenpapier, spelden, schaar, kleermakerskrijt, priem, vingerhoed, lastex (rimpelelastiek), rijgnaald, een radeerwieltje, een papieren map, machinezijde of twist, naalden en garen.

Verder staat er nog interessante info op de voorkant.

Waar u op moet letten bij het kopen van stof. 

Als u een lap stof koopt moet U er op letten, dat het begin en het eind van de lap goed recht afgescheurd of geknipt zijn, anders geeft dit verlies van stof. Bij stoffen, die niet dubbelgevouwen verkocht worden, moet U dat even controleren, door zelf de lap dubbel te leggen. 

Bij katoen kan het ook zijn, dat bij het appreteren ( opmaken) van de stof de lap scheef is getrokken. Men kan dan bij het dubbelvouwen onmogelijk de kanten van de stof recht op elkaar krijgen. 

Dikwijls is dit weer in orde te maken door een kant van de lap schuin bij te rekken. Maar dit lukt niet altijd. Dus goed opletten bij het kopen.

Noppenstof is vaak scheef bedrukt. Bij kleine nopjes is dat niet zo erg. Maar bij grote noppen springt het dadelijk in het oog, b.v. als U aan de onderkant van een jurk een rechte zoom moet invouwen. De rok maakt dan een scheve indruk en dat is lelijk. Zulke stof kunt U daarom alleen gebruiken voor jurken met ronde onderkant. Let U dus bij het kopen van stof met grote noppen goed op of de noppen langs de rafelkant recht lopen.”

Ik kijk nu inderdaad met andere ogen naar noppenstof.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s