Dinoland Zwolle

6 juni 2017. Donna en Steven hadden vandaag vrij. Na de pinksterdagen een extra dag vrij dus. Van tevoren had ik aan ze gevraagd of ze naar Dinoland in Zwolle wilden. Steven wil daar namelijk al een tweetal jaren naartoe en ik heb dit keer de daad bij het woord gehouden en om half 11 waren we in Zwolle. Het regende en het was in de ochtend niet echt lekker weer. Toch redelijk druk in Dinoland, maar dit kwam ook door de twee scholen die hier hun schoolreisje hielden.

Bij slecht weer kunnen kinderen ook spelen in de overdekte speelhal. Een grote ruimte met klim en klauterwerk en daarnaast een echte game hal. XBoxes, Playstations, alles om de kinderen gelukkig te maken. Wel moeten ze daarbij blijven staan en veel is met kinetica. Ze blijven dus wel in beweging.

IMG_1919

Toen het weer wat droger werd, hebben we het park verkend en midgetgolf gespeeld, fossielen en edelstenen gezeefd en een dino gekleid. Er staan nu 3 dino’s in onze vensterbank.

Als afsluiting hebben Donna en Steven nog gelasergamed. Donna is daarbij achtste geworden en Steven eerste. Komt dat online gamen thuis toch ergens van pas 😉

Maar het hoogtepunt was toch wel het hoogteparcours. Op zo’n 15 meter hoog was een parcours gemaakt. Kinderen zaten gelukkig wel vast, maar een uitdaging is het sowieso door de hoogte. Het was heel lang wachten totdat ze mochten starten. Donna had al eerder dit soort parcours afgelegd en had er ook geen moeite mee.

IMG_1929

IMG_1931

Voor Steven daarentegen was dit echt een uitdaging. En een hele overwinning op zichzelf. Het eerste traject was het moeizaamst. Hij durfde op een gegeven moment niet verder en stond daar, compleet apathisch, bij het eerste stuk en zette geen stap meer. Hij werd door een medewerker terug naar het plateau gepraat en daar wachtte hij op de andere medewerker die hem over het eerste stuk heen hielp. De rest van het parcours ging wel goed. Topper!

IMG_1968

Moe maar voldaan vertrokken we rond drie uur weer richting huis. Weer een ervaring rijker.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s